HipHop Culture Coaching

HipHop Culture Coaching

Date: 09/04/2020

Location: Huis Der Zotheid, Rotterdam

Josuël Rogers is rapper, scratch artiest en Hip Hop specialist in hart en nieren. Laat niet staan dat hij jarenlang bij grote corporates heeft gewerkt als controller. Van financiën heeft hij ook veel verstand. Zijn ondernemersbestaan begon ook als diegene die ervoor zorgde dat culturele mensen konden focussen op waar ze goed in zijn. Zijn expertise op het gebied van financiën verschafte die mogelijkheid.

Nu gaat zijn droom nog iets verder, door middel van zijn passie kan hij nu doen wat hij wil. Zich bezig houden met de kracht van muziek. Hij laat je voelen, horen en ervaren wat muziek is. Hoe sterk het is en hoe verweven het is in de cultuur... Elke cultuur. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. Muziek is universeel.

Ik schrijf deze tekst terwijl ik luister naar muziek. Zelfs stilte ga je beter ervaren als je eerst veel muziek hebt geluisterd. Elk geloof gebruikt muziek als viering van dat wat is. Muziek gaat zo ver.

Eind jaren 70 kwamen in de VS een aantal dichters bij elkaar en die maakten muziek voor hun poëzie. Dit was de rauwe poëzie van de ghetto over drugs, politie, corruptie, maar ook over liefde, de zwoele ritmische geluiden zouden in de jaren 80 ontwikkelen in de Hip Hop. Mijn persoonlijke favorieten zijn Tribe Called Quest en De La Soul, maar ik ben geen expert. Josuël wel.

Kom naar dit Seminar en laat Josuël je meevoeren in de Hip Hop. Ervaar de inspiratie en hoop. Iedereen kan een beter leven krijgen, maar het begint bij geloof in jezelf.