DJ Okkie

DJ Okkie

Date: 23/04/2020

Location: Huis Der Zotheid, Rotterdam

Lang geleden mocht ik het DJ werk van van Oscar 'Okkie' Vijfvinkel ervaren. Voor mij was dat in RoTown in Rotterdam. Ik was onder de indruk van deze boomlange man. Er werd mij verteld door kenners, dat hij één van de beste DJs was.

En dat is hij nog steeds. Nu tijdens april muziek maand van Servturn is hij te gast. Op 23 april.

Hij doet nu veel meer dan plaatjes draaien en één van die dingen is de kennis en kunde overdragen aan een jongere generatie. De kracht van muziek en het bespelen van het publiek tijdens de lange nachten die  we veelal hebben meegemaakt, dansen, lachen, plezier en dan als het licht wordt met een glimlach naar huis.

Maar er is meer. Okkie geeft ook muziek colleges op verschillende scholen. Over onder andere de geschiedenis van muziek. Zijn nieuwste passie zijn covers, die vaak al covers zijn. Nu blijkt dat te gelden voor heel veel nummers.

Ooit zaten de Beatles in een ruimte met de Rolling Stones te luisteren naar Jimi Hendrix die hun nummers aan het spelen was. Ze moesten concluderen dat Jimi beter was in hun eigen werk dan zijzelf. Ook heel veel hits uit de house muziek hebben een jingle of deel van een nummer gejat uit eerdere jaren. Prachtig!

Wil je meer weten over muziek? Hoe kun je het inzetten? Kom dan naar dit Seminar!